Smartmatte

Vårens workshop i matematik på Dackeskolan äger rum den 14/5 kl. 08.30-10.30. Denna gången är det elever i årskurs 6 och 8 som ska räkna på verklighetsförankrade matteuppgifter.

Pär Nershed från Smartmatte vill gärna i kontakt med fler företag som vill delta.

Workshopen är ett riktigt bra sätt för eleverna att komma i kontakt med näringslivet. Eftersom eleverna ska välja gymnasieskola senare i höst uppskattar de all inspiration de får av dig och dina yrken för sitt framtida val.

 

Dagen börjar med att alla företag får 2-3 minuter att presentera sig för eleverna i skolans aula och därefter delas eleverna in i grupper. Varje grupp får 25 minuter var med att räkna på dina uppgifter och därför är det bra om du väljer ca 2-3 uppgifter att räkna på med eleverna. Du kommer sitta med grupperna som en coach och förklara hur och varför matematiken används på din arbetsplats. Ni får så klart gärna vara mer än en representant från varje företag. Försök välja uppgifter som är typiska för er verksamhet och visar vad ni gör.

 

Vill du ta mer dig någon form av material till utdelning eller som visar vad ni gör är det ok. Lärarna har informerat eleverna om vilka företag som kommer medverka och att de får ställa frågor till er.

 

Vill du veta mer – eller vill du delta – är du mycket välkommen att ringa Pär Nershed, så berättar han mera om upplägget.

 

Smartmatte är en del av Tingsryds kommuns samarbete med näringslivet och kommunen står för kostnaden.

 

https://smartmatte.se under ”matteböcker” så hittar du Tingsryds mattebok.

Lämna en kommentar

Rulla till toppen